Op donderdag 11 juni heeft Burgemeester Robbert-Jan van Duijn van de gemeente Nieuwkoop het eerste exemplaar aan Marco de Hollander uitgereikt van de nieuwe single ‘We zullen doorgaan’.

Exact 1 maand voordat Nederland ‘op slot’ ging in verband met het corona virus, bracht Marco de Hollander ‘Zo Is Het Leven (geluk en een beetje verdriet)’ uit. Niet wetende dat de tekst diepgaand van toepassing zou zijn op de komende sombere maanden.
Marco is niet het type dat bij de pakken gaat neerzitten. In de eerste weken ‘lockdown’ heeft hij 1.500 kaarten verstuurd naar fans en verzorgingshuizen. “Ik heb ze allemaal met de hand geschreven”. Daar bleef het niet bij. Na een oproep op zijn social media kanalen heeft hij 135 fans gebeld, die zich eenzaam voelden. Voor het videoplatform ‘Hallo Thuis’ van Stichting Philadelphia Zorg heeft Marco circa 75 uitzendingen opgenomen van ‘Zingen Met Marco’. Zo konden de cliënten met een beperking iedere avond genieten van een optreden van de volkszanger.
Toen Marco hoorde dat er per 1 juni concerten voor 30 personen mogelijk zouden zijn, plande hij direct een concertweek voor zijn fans. Van 15 tot en met 19 juni geeft de zanger 2 shows per dag in het Parkrestaurant van Avifauna te Alphen aan den Rijn.
Voor de nieuwe single is Marco de Hollander de afgelopen weken de Goldstar Music Studio te Arnhem ingedoken. Samen met Emile Hartkamp en Norus Padidar heeft hij wederom een zeer toepasselijke hit opgenomen ‘We zullen doorgaan’. Een échte Marco de Hollander feestsingle, waar de positiviteit en energie vanaf straalt. Met deze top productie zal ‘De Koning van de Polonaise’ (waar mogelijk) de boel ouderwets op zijn kop zetten.
De vrolijke zomerse clip is opgenomen op de prachtige Nieuwkoopse Plassen.