Biografie

Marco de Hollander komt uit Ter Aar. Hij is de “Vrolijkste Volkszanger van Nederland” die overal waar hij optreedt voor een geweldige sfeer weet te zorgen. Marco de Hollander weet met zijn oer Hollandse repertoire het publiek “in te pakken” en voor zich te winnen. Met nummers als “Dit wordt een avond”, “Ik heb de hele nacht alleen aan jou gedacht”, “Liefde in mn bol”, “Jij bent echt een vriend” en “Zomer” scoorde hij leuke hits.

Een optreden van Marco de Hollander is een feest der herkenning. Met een mix van eigen hits en de grootste Hollandse meezingers zet Marco de Hollander ieder publiek op zijn kop. Wanneer er een feestgarantie zou bestaan, dan zouden wij het geven op een optreden van Marco de Hollander.

Nieuwste album Marco de Hollander heet “Liefde, Vriendschap en Muziek.”.

Nieuwste single Marco de Hollander heet “Zomer”.

Met talloze singles in zijn muziekportefeuille is Marco de Hollander één van de meest gevraagde feestartiesten van Nederland.

Op 4 februari 1982 werd Marco geboren in Ter Aar. Als kleine jongen zat hij al achter de microfoon bij zijn vaders piraten radiostation “Disco Henkie”, maar kleine jongens worden groot.

Op 19-jarige leeftijd kwam Marco’s eerste single “Hart van L. O.T.”, met daarop als tweede track “Bedankt zeg ik met rozen” uit. Als verrassing op het 12,5-jarig jubileumfeest van Radio L.O.T. (tegenwoordig RTV Hollands Midden), waar hij zelf dj is. Als vervolg kwam de CD “Muziek is mijn leven” uit.

Marco terug in de tijd:

 • 2007

   

  Leve de liefde

  Langzaam begon Marco het zingen steeds leuker te vinden. Zo kwam er het album “Leve de Liefde” uit met daarop de mooie gevoelige nummers “Kindervragen” en “Eeuwige Liefde”, een duet met De Vrijbuiters. De CD werd Marco uitgereikt door De Alpenzusjes Carla en Karin.

 • 2007

  Jij bent zo lief

  Op vele verzoek ging de Ter Aarse zanger opnieuw de studio in. Onder professionele begeleiding van Ad van Hoorn nam Marco de single “Jij bent zo lief” op.

   

  2007

 • 2007

   

  Kom je naar het feest

  Zijn single “Kom je naar het feest” mocht Marco presenteren in het stadion van VVV Venlo.

 • 2007

  Ik vlieg de berg af

  De single mocht in de zomer van 2007 maar liefst 18 weken in de Feesttop 20 staan, met als hoogtepunt een nummer 2 notering. Nadat Frans Bauer in november 2007 de single “Ik vlieg de berg af” uitreikte aan Marco de Hollander, gaat zijn carrière in volle gang.

   

  2007

 • 2008

   

  Hollandse gezelligheid

  Het album “Hollandse gezelligheid” kwam uit. Nummers als: “Lieve Moeder”, “Muziek is me lust en me leven” en de “Tirolerparty” laten de veelzijdigheid van dit album zien. Ook op DVD kwam “Hollandse Gezelligheid” uit. Een zeer gevarieerd aantal opnames die op bijzondere locaties gefilmd zijn, maken dit document tot een product waar liefhebbers van het Hollandse Lied van zullen genieten. Koos Alberts reikte op 23 februari 2008 beide producten uit.

 • 2008

  Laat maar lekker waaien

  Om het album te promoten kwam er de single “Laat maar lekker waaien”. Veel omroepen, waaronder Radio NL, zetten de single op de playlist. Zomer 2008 stond Marco op veel grote evenementen, waaronder de TT van Assen.

   

  2008

 • 2009

   

  Kom je naar het feest

  Ook daar was vraag naar de single, “Kom je naar het feest”, en daarom werd besloten deze opnieuw uit te brengen. Burgemeester Buijserd, van de gemeente Nieuwkoop, kwam speciaal naar het Partycentrum om het eerste exemplaar aan Marco de Hollander te overhandigen.

 • 2009

  Giel Beelen

  Giel Beelen, van 3FM, kreeg de primeur van de nieuwe single. Marco mocht in zijn radioshow live optreden, wat een tal van reacties opleverde.

   

  2009

 • 2009

   

  Hij speelde op zijn doedelzak

  Marco hielp begin 2009 de nieuwe omroep RTV Oranje. Binnen 24 uur maakte Marco een single mét bijbehorende clip voor deze omroep, die het Nederlandse lied wil promoten. Marco toerde vervolgens door het hele land om dit nummer en de omroep onder de aandacht te brengen.

  Opnieuw gaat Marco de studio in. De single “Hij speelde op zijn doedelzak” komt uit in maart 2009. Single wordt landelijk volop gedraaid. Een nieuw album was het vervolg. In Marco”s eigen radioshow wordt hij overvallen door Roy Raymonds en Dennis Bax. Zij overhandigden “De Doedelzak”.

 • 2009

  Echte Vrienden

  Op 25 en 26 april 2009 presenteerde Marco in twee shows, in zijn eigen woonplaats Ter Aar, zijn nieuwste CD. Het eerste album “Echte Vrienden” reikte hij uit aan zijn ouders.

   

  2009

 • 2009

   

  Zomerherinnering

  Van het album kwam vervolgens in juli 2009 de single “Zomerherinnering”. Deze single kreeg Marco uit handen van Henk Pleket van de Havenzangers.

 • 2009

  Zet de boel maar op z”n kop

  In september 2009 kwam Marco weer met een nieuwe single, die wederom weer landelijk volop werd gepromoot. “Zet de boel maar op z”n kop” is feest van de bovenste plank. De clip werd opgenomen in Circus Rens Berlin, die daar haar volledige medewerking aan verleende.

   

  2009

 • 2009

   

  Opa

  Marco reikte de single “Zet de boel maar op zijn kop” uit aan zijn opa. Opa, die een heel groot fan van Marco was, is helaas niet meer onder ons. Toch kreeg hij de eer om het allereerste exemplaar van Marco door Marco overhandigd te krijgen.

 • 2009/2010

  Mijn kerstwens

  Het jaar 2009 werd afgesloten met een eigen kerstsingle “Mijn kerstwens”. De single werd landelijk goed gedraaid en de clip veel vertoond op de TV muziekzenders van Nederland.

  Marco start het jaar 2010 met de single “Kaarslicht en Rode wijn”. De single die hij opdraagt aan zijn broer Jacco die op 24 januari 2010 overleed.

   

  2009/2010

 • 2010

   

  Mijn Droom

  In juni 2010 kreeg de vrolijkste volkszanger uit handen van Het Holland Duo zijn nieuwste DVD “Mijn Droom”. Voor deze DVD reisde Marco door Nederland om de mooiste plekjes op camera vast te leggen, ondersteund met zijn muziek.

 • 2010

  Genieten van het leven

  Vervolgens kwam ook de single “Genieten van het leven” uit. Daarmee stond Marco o.a. op de Radio NL zomertour.

  In oktober 2010 presenteerde Marco zijn nieuwste album “Leef, Lach en Geniet”, tijdens twee uitverkochte concerten in Sporthal de Vlinder in Ter Aar. Ook Marco”s favoriet Marianne Weber was deze show aanwezig.

   

  2010

 • 2010

   

  Mega Piraten Festijn

  Op het album staan o.a. nummers geschreven door Henny Thijssen, Pierre Kartner, Ad van Hoorn en John Coenen. Het album werd Marco uitgereikt door Hans Versnel.

  “De Sneeuwwals” zette Marco wederom in the picture. De single werd landelijk enorm opgepakt door radiostations en stond daardoor in diverse hitlijsten. De single is op veel verzamel CD”s te vinden, van de Skihut cd tot Viva Tirol Box. Met een clip, opgenomen tijdens het Mega Piraten Festijn, kan Marco terugkijken op een klassieker.

 • 2010

  Speel nog een liedje, Orgelman

  Maart 2011 bracht Marco een geheel nieuwe single uit. “Speel nog een liedje, Orgelman” werd uitgereikt aan Harm de Orgelman uit zijn gemeente Nieuwkoop. Marco heeft met deze unieke sound een zeer opvallende single uitgebracht, waarmee hij zijn eigen sound combineert met de draaiorgelsfeer van de straat.

   

  2010

 • 2010

   

  Groot succes

  Zijn single “Speel nog een liedje, Orgelman” is in Nederland, maar ook in België een groot succes. Marco was hiermee o.a. bij TV Limburg en Sterren Straat van Sterren.nl op tv te zien. Heel veel radio omroepen hebben de single in hun playlist gezet en stond daarmee in diverse hitlijsten.

 • 2011

  Laat ons proosten

  De zomer van 2011 vrolijkt Marco op met wederom een nieuwe single. Met “Laat ons proosten” gaat de zanger op weg naar zijn 10-jarig jubileum. In zijn clip laat hij zien dat hij vele omroepen bezoekt om de single op de radio te krijgen. Met dit nummer was Marco o.a. op TV Limburg te zien en Sterrenpalet. De single stond een aantal weken in de Nederlandstalige top 30 en kwam zelfs binnen in de Single Top 100.

   

  2011

 • 2011

   

  10-jarig jubileum

  Op 29 oktober 2011 vierde Marco zijn 10-jarig jubileum. Op deze dag vierde hij een groot feest in zijn woonplaats Ter Aar. In bijzijn van vele artiesten werd er een geweldige dag gehouden. s” Avonds ontving hij uit handen van Corry Konings en Koos Alberts zijn jubileum DigiBox (CD/DVD) “10 jaar”. Op de box staat o.a. zijn single “Lekker Ding”, die begin oktober uitkwam.

 • 2011

  Marco de Hollander Roos

  Als kroon op 10 jaar Marco de Hollander, werd de volkszanger zeer verrast. De Firma Viproses.nl heeft namelijk de Marco de Hollander Roos in het leven geroepen. Deze unieke Roos kreeg Marco uit handen van collega zanger Alex (Bossie, Bossie Rode Rozen). Fans kunnen de roos vanaf heden ook bestellen via www.viproses.nl

   

  2011

 • 2012

   

  Ik zie altijd liefde in je ogen

  Het jaar 2012 startte Marco met een hit in de Nederlandstalige top 30. Zijn single “Ik zie altijd liefde in je ogen” weet vele omroepen te raken, maar zeker ook zijn fans. Marco heeft met deze plaat wederom een succes te pakken.

 • 2012

  Mijn Vriend

  Zondagmiddag 3 juni 2012 presenteerde Marco zijn opvolger. Niemand minder dan Renee de Haan reikte aan hem de single uit “Mijn Vriend”. De single stond binnen korte tijd wederom in de Nederlandstalige top 30 genoteerd.

   

  2012

 • 2012

   

  Het leven is te mooi

  In de zomer van 2012 staat Marco op vele grote evenementen: de Sneekweek, Radio NL Zomertoer, TV Oranje Spektakel, Nijmeegse Vierdaagse en noem het maar op.

  Ook reisde Marco naar “Orange County” in Turkije om daar op te treden voor de vakantiegangers. Wat we een groot succes konden noemen.

  De single “Het leven is te mooi” werd september 2012 gelanceerd. Ook deze single stond wederom weer een aantal weken in de Nederlandstalige top 30 genoteerd. De clip kreeg zelfs de Oranje Kroon van TV Oranje – Radio Oranje Nationaal.

 • 2012

  Je dromen achterna

  Op 27 oktober 2012 ontving Marco zijn nieuwste album “Je dromen achterna”. Op dit album is o.a. een uniek duet met Ronnie Tober te vinden. Om deze gelegenheid kwam deze grootheid naar Sporthal de Vlinder om Marco het allereerste exemplaar te overhandigen.

   

  2012

 • 2012

   

  Album van de week

  Het album “Je Dromen Achterna” van Marco de Hollander krijgt nog steeds van veel kanten complimenten. Al snel was het album door en bij Radio NL uitgeroepen als Album van de week, wat een groot compliment voor de zanger is, die zich vol overgave stort op het Nederlandse lied.
  Dagelijks wordt er nog steeds een track van het album bij RadioNL gedraaid.
 • 2012

  Echte vriendschap

  Het einde van 2012 werd afgesloten met de single “Vier kerstfeest met je vrienden”. Samen met Marco zijn vrienden, oftewel zijn echte fans, is er een mooie clip van gemaakt.

  In maart 2013 volgde er de single “Echte vriendschap” die een groot aantal weken in de Nederlandstalige top 30 stond.

  Dat niet alleen de feest bühnes Marco de Hollander hebben ontdekt, bleek in maart wel. Hij verscheen op het podium van stadsgehoorzaal Vlaardigen en stond daar als gast bij De Wannebiezz en deed hier onder andere in samenwerking met hen een duet.

   

  2012

 • 2013

   

  Gooi nog een keer de glazen vol

  De zomer van 2013 naderde en stond daarom in het teken van “Gooi nog een keer de glazen vol”, de nieuwe single van Marco de Hollander. De bijbehorende clip is in Turkije opgenomen waar letterlijk de glazen werden volgegooid. De single scoorde heel goed en stond daarom in de Single Top 100. Ook verscheen deze vrolijke plaat op veel verschillende verzamelalbums.

 • 2013

  RADIO NL Zomertoer

  Doordat de glazen vol werden gegooid, kwamen ook de nodige feesten aan bod. Marco stond een aantal keer op de RADIO NL Zomertoer en ook Dutch Valley ging niet ongemerkt voorbij.

   

  2013

 • 2013

   

  Er is een wonder geschied

  “Er is een wonder geschied” komt vervolgens uit. Een verrassende single met daarbij de honkey-tonkey-sound is hiermee geboren. Deze single stond ook wekenlang in de Nederlandstalige top 30 en werd op veel radiostations gedraaid.

  Ook in 2013 stond Marco weer op het grote Mega Piraten Festijn. Met zijn single Echte Vriendschap, ging de hele tent weer van links naar rechts.

 • 2013

  Beleef het mee

  In oktober 2013 stond er het jaarlijkse sporthalevenement plaats. Het hoogtepunt van het jaar bereikte ook ditmaal een hoogtepunt aan aantal bezoekers. Tweemaal een uitverkocht concert waar jong en oud van het Nederlandse lied genoten. Deze avond is de nieuwe dvd “Beleef het mee” uitgereikt door de Wannebiezz. Op dit mooie beeldmateriaal zijn ook de fragmenten uit het theater te zien, maar natuurlijk ook de vele clips die in het afgelopen jaar opgenomen zijn. Veel mensen vroegen naar het lied met Ronnie Tober en ook deze clip is op de dvd te vinden.

   

  2013

 • 2013

   

  Milestone Title

  Eind 2013 komt er ook nog eens vanuit een andere hoek geweldig nieuws binnen. Marco werd gevraagd om ambassadeur te worden van rolstoelvakanties in Turkije. Voor meer informatie: http://www.rolstoelvakantieturkije.nl/.

  Een nieuw jaar, dus een nieuwe single voor Marco de Hollander. Het jaar begon goed voor hem, want met “Twee armen en een zoen”  is er een ware hit “geboren”. Marco heeft gekozen voor dit nummer, omdat het aansluit bij wat de fans van hem willen horen, het echte Volkse Nederlandse lied. Hiermee is ook de cirkel van het 12,5-jarig jubileum rond. De single “Twee armen en een zoen” kwam op nummer 70 binnen in de Single Top 100.

 • 2014

  Vol Passie

  In het laatste weekend van maart 2014, vierde Marco de Hollander zijn 12,5 jarige jubileum, met twee uitverkochte shows in zijn geboorteplaats Ter Aar. In dit weekend werd ook zijn nieuwste album “Vol Passie” gepresenteerd. Daar vanaf is nu de nieuwe single samen met Frank en Mirella gelanceerd “Een oude zeeman”.

   

  2014